2016. november 28., hétfő

Vivaldi szénmonoxid jelző készülék - Jelenlegi


Vivaldi GD-701 szénmonoxid szivárgást jelző készülék
Újszerű állapotban, eredeti kartondobozában
Tartozékok:
- Jótállási jegy (Media Marktban vásárolt termék), forgalmazó Vivaldi Kft.
- Felhasználói útmutató (lásd lejjebb! )
- Készülék, tápkábellel együtt
- Eredeti kartondoboz
A szénmonoxid tulajdonságai, hatása:
Színtelen szagtalan gáz, mely könnyebb a levegőnél, így szivárgása nem észlelhető. A szénmonoxid évente sokak halálát okozza és még több a száma azoknak, akik ki vannak téve a veszélynek. A szénmonoxid, akárcsak az oxigén, levegővételnél kerülhet a szervezetbe és a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képességét csökkenti vagy akár meg is szünteti. Magas szénmonoxid mennyiség belélegzése perceken belül halált, kisebb dózis fejfájást, szédülést, rosszullétet okoz.
Ez a készülék kisebb helyiségekre (ház, lakás, iroda, gar� �zs, műhely) van tervezve. Gyárak, vagy nagyobb csarnokok mérésére nem alkalmas.
A készülék jellemzői:
A GD sorozatú szénmonoxid szivárgást jelző riasztót falra szerelhető kivitelben a háztartások számára tervezték. A készülék a szénmonoxid gáznak a levegőbe kerülő koncentrációját érzékeli. Amennyiben ez a koncentráció az előre beállított szintet meghaladja, a készülék vizuális- és hangjelzéssel riaszt, felhívva ezzel a figyelmet a tűz, robbanás, fulladás, vagy más baleset inegelőzését szolgáló azonnali teendókre (szellőztetésre és a szénmonoxid gáz keletkezésének kivizsgálására, megszüntetésére).
Műszaki adatok:
Működési feszültség: 230V
Áramfogyasztás: 3W
Működési hőmérséklet: - 10 "C ~ + 50 °C
Páratartalom: 95% relatív páratartalom
Riasztási szint: 150 ppm +/- 30%
Méret: 12, 5 x 7 x 3, 5 cm
Jelmagyarázat:
LED kijelz ők:
  - POWER: Üzemképes állapo! tban folyamatosan világít, érzékelő üzemmód esetén átvált villogó jelzésbe
  - ALARM: Világít, ha a levegő CO koncentrációja eléri a riasztási szintet
  - FAULT: Jelzi a szenzor meghibásodását
  - W-UP: Bekapcsolás után, üzemképes állapotban 5 percig világít (felkészülési idő)
Nyomógombok:
  - W-UP gomb: A készülék készenléti állapotára való 5 perces felkészülési időt rövidíthetjük le 1 percre a megnyomásával. Javasoljuk, hogy lehetőség szerint mindig várja meg a felkészülési időt, mert a készülék érzékelő funkciója így működik a legbiztonságosabban.
  - TEST gomb: Az érzékelő üzemmódban megnyomott gombbal meggyöződhet arról, hogy a riasztó működik-e. Riasztás esetén ezzel a gombbal állíthatja le a sziréna működését.
Üzembehelyezés:
1. Rögzítse a készüléket a falra, maximum 60 cm-re a mennyezettől.
Figyelem! Ne t egye a következő helyekre: huzatos ablakba, kijárathoz, erősen párás közegbe, lefolyónyíláshoz, tűzhely közelében lévő szennyezett, vagy letakart helyre.
2. A készüléket csatlakoztassa a fali aljzatba, ekkor automatikusan bekapcsol. Ezt a zöld ,, POWER" lámpa jelzi. Ezzel együtt a sárga ,, W-UP" lámpa is kigyullad. Amíg ez világít, addig a riasztó még nincs beélesítve, nem észlel. A szenzor üzemi "hőmérsékletét" kb. 5 perc alatt éri el (ez rövidebb, és hosszabb idő is lehet a hőmérsékleti körülményektől függőenl). Ez idő alatt a készülék megszólalhat, de 4-5 percen belül (a megfelelő üzemi hőmérséklet elérését követően) a hangjelzés megszűnik és a készülék aktiv állapotba kerül! (A hangjelzés a TEST gomb megnyomásával kikapcsolható, akár többször is. ) Az üzemi hőmérséklet elérése után a sárga LED kialszik és már csak az észlelést jelző zöld LED (60 mp-ig folyamato san, ill. 90 mp-ig szakaszosan).
3. Amennyib! en a veszélyes gáz koncentrációja eléri a riasztási szintet, a készülék piros ,, ALARM" lámpája kigyullad és beindul a hangjelző sziréna. Ekkor azonnal nyisson ablakot a megfelelő légmozgás biztosítása érdekében, és amennyiben lehetséges, ill. szükséges, szüntesse meg a CO szennyezést kiváltó okot.
4. Amennyiben a szenzor már nem megfelelően működik, a FAULT LED kigyullad. Javaslat: a szenzort félévente tesztelje a TEST gomb megnyomásával, mikor is a hangjelzésnek és az ALARM LED-nek egyszerre kell működésbe lépnie! Ha a sárga, hibát (FAULT) jelző LED villog, az a készülék sérülését, meghibásodását jelzi, ebben az esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a megjelölt szervizzel.
FONTOS!
-
Kérem, hogy az elnyert terméket 1 héten belül vegye át személyesen, vagy utalja át a vételárát a postázáshoz.
-
Amennyiben 2 héten belül sem tudom átadni (vagy elpostázni) a terméket, úgy az adásvétel meghiúsul és a tranzakcióra sajnos csak NEGATÍV értékelést tudok adni.
Személyes átvétel:
Budapest, XI. kerület, közel az Etele térhez.
A terméket elvinni valahova, vagy találkozni valahol sajnos nem áll módomban!
Postai küldés:
(előre utalást követően)
A postaköltség a termék leírása felett látható "Szállítási és garanciális feltételek" fülre kattintva tekinthető meg.


Jelenlegi

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése